Produkty v České republice rozdělujeme podle typu do tří hlavních kategorií:
Výrobky, v nekonečné škále názvů, dělíme podle účelu, způsobu a místa použití do oborových skupin:
oblečení, textil, obuv, oděvní doplňky, ponožky, řemeny, deštníky, peněženky, šály, kravaty, klobouky, tašky, kosmetické výrobky, šperky, osobní elektronika (mobily)
nábytek, kuchyňské vybavení, elektronika, osvětlení, nátěry, tapety, koberce, dekorace
výrobky pro cyklistiku, výrobky pro automobilismus, vybavení motorek, auto, moto, navigační zařízení, vybavení interiéru vozů, elektrické vozidla, jednokolky, letecké zařízení, drony, lodě, kajaky
hudební nástroje, malířské náčiní, barvy, keramika, obrazy, literatura, poezie, audioknihy, elektronické publikace
hudební nástroje, malířské náčiní, barvy, keramika, obrazy, literatura, poezie, audioknihy, elektronické publikace
sportovní pomůcky, vybavení pro sportovní rybolov, batohy, torny, vybavení pro horolezce, vybavení pro horolezce
knihy, hudební nosiče, počítačové hry a programy, herní aplikace, hračky
učebnice, slovníky, elektronické a digitální učebnice, vzdělávací software, výukové programy, pomůcky do škol, vybavení učeben
potřeby pro akvaristiku, chovatelské potřeby, granulová strava, vitamíny, doplňky stravy pro domácí mazlíčky
obráběcí nástroje, dílenské nářadí, kancelářská reprografická zařízení, kancelářský nábytek, reklama, videoklipy a podcasty, ozvučovací a fotografická technika, vybavení pro kancelářskou práci, počítače, kalkulačky, telekomunikační technika, sazenice pro zahradu, semena pro zahradu, zahradní nástroje, sekačky, zahradní technika, koňský hnůj, kravský nebo králičí hnůj, výrobky pro šítí a švadleny, knoflíky, přezky, zipy, nitě, jehly
bezpečnostní zařízení, čidla proti vloupání, požární hlásiče, pepřové spreje, prostředky na obranu
Potravinové výrobky řadíme podle způsobu zpracování, původu a surovin do oborových skupin:
maso uzené, maso vepřové, maso telecí, maso skopové, zvěřina, klobásy, párky, tlačenka, paštiky
marinované vykostěné ryby, uzené ryby, mražené ryby, živé ryby, rybí saláty, rybí pomazánky
mléko čerstvé, mléko sušené, mléko kondenzované, pasterované máslo, sýry a syrovátka, podmáslí, smetana, zakysaná smetana, kefír, jogurt a jogurtové nápoje, tvarohy, zmrzliny
vejce čerstvá, vaječná melanž pasterovaná, vaječný bílek pasterovaný, vaječný žloutek pasterovaný
rostlinné oleje, roztíratelné tuky (margaríny), pokrmové tuky, tekuté emulgované tuky, vepřové sádlo, kozí sádlo
denní pečivo, bílé pečivo - chléb, bílé pečivo - rohlík, houska, veka, tmavé pečivo celozrnný rohlík, chléb, celozrnný chléb, tmavé pečivo, obarvené pečivo, bílé pečivo
marmelády a džemy, jahodová marmeláda, meruňková marmeláda, třešňová marmeláda
hotové omáčky, dresingy
med, sypané čaje, káva
vitamíny, vláknina
dorty, vánoční cukroví, zákusky, perníky, preclíky
obložené mísy, chlebíčky, pomazánky
destiláty, vína, likéry
limonády, džusy, sirupy
cukr, hroznový cukr, kokosový cukr
hořčice, kečupy, koření
pšenice, ječmen, oves, žito, žitovec, kukuřice na zrno, čirok, proso, rýže, pohanka
hrách, čočka, fazole, bob koňský, vikve, lupina sója, cizrna, podzemnice olejná, kravský hrách (vigna)
řepka, hořčice, mák, slunečnice
konopí, bavlník, jutovník, agáve sisálová, kenaf
seno, sláma, siláž
bojínek luční, jílky, lipnice, psárka, psinečky
kukuřice, čirok, sudánská tráva, svazenka vratičolistá
lilek brambor, topinambur hlíznatý, jakon
cukrovka, řepa krmná, krmná mrkev, brukev tuřín, čekanka
krmná kapusta, krmná brukev
brokolice, kedluben, cibule, česnek, fazol zahradní, hrách setý dřeňový, chřest, kapusta, kopr, kmín, koriandr, křen, petržel, pór, ředkev, salát, tykev, zel,
chmelové šištice, tabákové listy
andělika, bazalka, heřmánek, máta peprná, náprstník vlnatý, kozlík lékařský, pelyněk, řepík, saturejka, yzop, sléz, jableční,
višně, jablka, ořechy, lískové ořechy, maliny, ostružiny
Powered by Froala Editor